Hopp til hovedinnhold

Anne har gjort mange ting og hun har også rukket å gi ut en serie med bøker som alle har historie som utgangspunkt.

Viggja i Høymiddelalderen

Viggja i høgmiddelalderen

Den første boka kom i 1991 og omhandler livet i høgmiddelalderen med utgangspunkt i Sigurd Ullstreng som bodde på Vig gods i Viggja i det som idag er Skaun kommune.

Slektsbok for Marvin Wiseth født 1951

Slektsbok for Marvin Wiseth

Den neste kom i 2004 og er en slektshistorie for daværende ordfører i Trondheim Marvin Wiseth. For en av hans anegrener kom hun tilbake til 4 ganger oldeforeldre. Denne boka har en spesiell forhistorie. Anne hadde fått Marvin til å åpne Slektsforskerdagen i Trondheim det året. Da måtte hun ha noe å gi tilbake og ideen om å lage en slektsbok dukket opp. Ved hjelp av noen gode venner ble så boka skrevet på 2-3 uker.

 

Bodil Harriet Iversens slektsbok

Bodil Harriet Iversens slektsbok

Samme året laget hun også slektsbøker for sine foreldre. Denne er laget for hennes mor og hennes slekt som i stor grad kommer fra Skaun kommune.

Arnljot Bøyesens slektsbok

Arnljot Bøyesens slektsbok

Denne boka kom også i 2004 og omhandler hennes fars slekt som er spredt over et stort område med både Alvdal, Frosta, Leksvik og Finland representert. Det spesielle her er kanskje etternavnet Bøyesen som helt klart er et farsnavn. Bakover i tid er det en eller annen gang en Bøye eller Boye som har fått en sønn som har fått etternavnet Bøyesen. Det spesielle her er at farsnavnet Bøyesen har holdt seg som et fast etternavn helt tilbake til 1600-tallet.

Nattugla

Nattugla

Den neste boka hennes kom i 2017 og er en selvbiografi om hennes barndom og ungdomstid i Trondheim, på Frosta og i Feragen ved Røros. Det er en stor bok med over 300 sider og som er rikt utstyrt med blant annet en stor del av hennes egne bilder.

Thalida Bergithe Fyhn

ThalidaBergitte Fyhn

Denne boka som kom i 2020 tar utgangspunkt i et jernkors som har stått på den nedlagte kirkegården i Viggja. Spørsmålet ble reist om hvem var denne personen som ble gravlagt i Viggja bare 29 år gammel. Anne kastet seg over oppgaven og det resulterte i en bok med Thalida Fyhns aner og etterkommere.

x

Pålogging

Siste innlegg

text

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint ipsa voluptatibus.