Hopp til hovedinnhold

Teateropplevelser

En av hovedseksjonene våre er Opplevelser. Under dette tema er det mange ting som hører hjemme. En av de store gruppene her er vår deltakelse som publikum på Spel og andre utendørs forestillinger, teater, opera og musikal. Vi har over 90 slike foreteelser som vi har vært tilstede på. Noen som spelet på Stiklestad om Heilag Olav har vi vært på flere ganger og enkelte som Carmen har vi sett i flere forskjellige utgaver og på forskjellige scener.

Slideshow

Eller lysbildefremvisning som det ganske kjedelig heter på norsk, var viktig å få til på sidene våre. Vi har ganske mange bilder som vi gjerne vil skal være med på forskjellig vis.

Jeg prøvde flere varianter uten at jeg klarte å få det til. Men så fant jeg noe som heter Juicebox, og som jeg fikk til å virke. Forskjellen var kanskje at de hadde en bedre beskrivelse av hvordan man skulle få systemet satt opp. Det er ikke helt optimalt, eller jeg har ikke funnet ut av alle mulighetene ennå, så jeg må vel fortsette leting og utprøving.

Bildene som forsvant

Sidene fungerte bra, men etter kort tid fikk vi problemer med at bakgrunnsbildene på lysbildene på forsida forsvant. Det ble bare igjen hvit tekst som mot lys bakgrunn ble vanskelig å lese. Dessuten var jo det meste av sjarmen borte. Det kan jo være litt slitsomt av og til med ting som stadig endrer seg, men det er jo slik det skal være i dag.

Hva skal være med?

Det er jo mange ting man kan putte inn i slike internettsider. Utgangspunktet bør kanskje være hvem sidene er laget for, hvem er det som skal være publikum. Jeg har tatt utgangspunkt i våre viktigste interesser, og har tenkt at vi skal presentere litt forskjellig rundt dette. Og jeg må innrømme at jeg har ikke tenkt så mye på hva et eventuelt "publikum" vil være interessert i.

Hvordan dette kom igang

Jeg har i mange år hatt noen sider på nettet hvor jeg har puttet inn litt forskjellige. For noen år siden hadde jeg ønske om å strukturere ting bedre, og installerte derfor Drupal som er et system for å organisere innhold. Etter noen år ble mine sider hacket slik at de ikke var tilgjengelige lenger. Etter en del fram og tilbake ble det til at jeg slettet det hele og leverandøren min Uniweb rensket alt og aktiverte sidene igjen.

x

Pålogging

Siste innlegg

text

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint ipsa voluptatibus.