Hopp til hovedinnhold

Det var Anne sin bestefar som startet prosjektet med hytta på Frosta. Da hadde familien i flere år leid seg inn på en gård på Frosta, Dunsplassen, om somrene. Det var ganske vanlig at "byfolket" dro til Frosta om sommeren og leide seg inn på ei Masstu eller lignende. Så også denne familien. Fedrene var gjerne i byen hele uka på arbeid og andre aktiviteter. Så kom de hit med Frostabåten på lørdag og reiste tilbake til byen på søndag kveld.

Johan Bøyesen kjøpte tomt av Ludvig Ringstad og kontrakten er underskrevet 12 august 1943, men skjøte ble ikke utstedt før etter krigen. Tomta er på ca et halvt mål. Skyldelingsforretningen hvor tomta ble fradelt Ringstad var 26 juli 1945 og den fikk gnr 94 bnr 9 og navn Trollstua.

Kjøpekontrakt 1943

Annes farfar hadde da allerede kjøpt ei masstu fra Kvamvold som besår av heltømmer vegger og var ca 5 X 11 meter. Den ble lagret under krigen og arkitekt K. V. Jürgens i Trondheim laget en tegning over hvordan den skulle se ut når den ble satt opp igjen. Taket ble hevet og rominndelingen ble noe endret og den skulle kles med stående panel utvendig. De opprinnelige tømmerveggene ble beholdt innvendig. Jürgens kaller det for "Bungalow" på sine tegninger.

Tegning hytta

Vi antar at huset ble satt opp allerede i 1945 og tatt i bruk da. Bøyesen som var eiendomsmekler i Trondheim hadde nok en del kontakter som gjorde det mulig å få tak i både materialer og arbeidsfolk. Jeg har under diverse ombygginger kommet over endel av de originale spiker som ble brukt, og det er svære håndsmidde dimensjoner.

Skjøte 1952

Johan Bøyesen overførte eiendom til sin kone i 1952. Hun overførte den til deres sønn Arnljot i 1981. Arnljot var Annes far. Han sørget blant annet for å lage et tilbygg med baderom samt utvidet terassen på forsiden av huset.

Skjøte 1981

Han overførte eiendommen til sin datter Ann-Carin i 2005 så etter det er det vi som har stått for styre og stell her inne. Hva vi har gjort er en annen historie.

 

x

Pålogging

Siste innlegg

text

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint ipsa voluptatibus.